Bouwrijp maken Lange Heggen Beugen

Johan Laarakkers Werken

Project: Bouwrijp maken Lange Heggen Beugen
Opdrachtgever: Gemeente Land van Cuijk
Contractvorm: RAW
Uitvoeringsperiode: Februari 2023 – Mei 2023

De werkzaamheden betreffen het aanleggen van het riool voor de toekomstige huizen en het aanleggen van een verharde bouw weg.

Waar:
Deze locatie ligt aan de straat Lange Heggen. Het plan bestaat uit twee hofjes waaraan woningen langs een rondgaande straat liggen met in het midden een groene middenruimte.

Wat voor soort woning:
Het plan voorziet in de realisatie van zevenentwintig grondgebonden woningen:

  • Acht projectmatige woningen (kavels 000)

In het noordelijke deel van het plangebied komen acht projectmatige woningen te staan. Om de privacy op de aangrenzende woonpercelen niet aan te tasten, is de bouwhoogte van de vier meest noordelijke woningen maximaal vier meter. Daar mag alleen een één laags woning worden gebouwd. De andere vier woningen mogen wel een woonprogramma op de eerste verdieping hebben, maar niet meer onder de kap. De bouwhoogte van deze woningen bedraagt acht meter.

  • Zeven huurwoningen

De zeven huurwoningen (kavels 512 t/m 518) worden in een rij gebouwd door Stichting Mooiland.

  • Twaalf zelfbouw kavels waarvan zes ten behoeve van een vrijstaande woning (kavels 500, 503, 504, 507, 508 en 511) en zes ten behoeve van een half-vrijstaande woning (kavels 501, 502, 505, 506, 509 en 510).

Voor deze twaalf kavels is er sprake van twee bouwlagen met kap en een maximale bouwhoogte van tien meter.

Wanneer:
De inschrijving voor de twaalf zelfbouw kavels heeft inmiddels plaatsgevonden. Op bovenstaande kaart wordt de status aangegeven van de kavels.

Voor meer informatie kijk op de website van gemeente land van cuijk